Forbes objavio listu slavnih koji su najviše zaradili proteklih 12 mjeseci

Američki raper Diddy zauzeo je prvo mjesto na novoj Forbesovoj listi sto najbogatijih slavnih ljudi, ispred Beyonce i autorice Harryja Pottera, J. K. Rowling.

47-godišnji Diddy, pravim imenom Sean Combs, na početku karijere poznat kao Puff Daddy, zaradio je između juna 2016. i juna 2017. oko 130 miliona dolara zahvaljujući zadnjoj turneji Bad Boy Family Reunion, objavio je u ponedjeljak časopis Forbes.

Na drugom mjestu je pjevačica Beyonce sa 105 miliona dolara, uglavnom zarađenih na turneji krajem 2016. koja joj je donijela oko 250 miliona dolara bruto.

Dodaju li se tome prihodi njenog supruga Jayja Z koji je na 55. mjestu liste sa 42 miliona dolara, par koji očekuje rođenje blizanaca, izbija na vrh liste.

Na trećem je britanska književnica J. K. Rowling koja je svojom novom uspješnom pričom Harry Potter i prokleto dijete te filmu Fantastic Beasts zaradila 95 miliona.

Na ovoj ljestvici, kao i svake godine, najviše je američkih ‘celebrityja’ i veoma je raznolika: od športista kao što je igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo (peto mjesto, 93 miliona) i superzvijezda NBA-e LeBron James (deseto, 86 miliona) preko Kim Kardashian (47. mjesto, 45,5 miliona) do glumaca poput Toma Cruisea.

Najmlađa na listi je Kylie Janner, devetnaestogodišnja sestra Kim Kardashian, 59. na lista.

Najdugovječniji je Paul McCartney koji je na 32. mjestu s 54 miliona, aktivan i u svojoj 74. godini.

Nova na listi je rok grupa Guns N'Roses koja je zauzela 11. mjesto sa zarađena 84 miliona.

Related posts