Filmsko bjekstvo iz sarajevskog KPZ-a: Sejfović pucao, pa pobjegao na motoru

U sarajevskom KPZ-u danas je izbila prava drama, kada je jedan od pritvorenika ove ustanove zapucao iz pištolja, a potom i pobjegao iz ove ustanove.

Kako nam je potvrđeno iz izvora bliskog istrazi, iz KPZ-a je pobjegao Amel Sejfović iz Sarajeva, koji je iz pritvora pobjegao na motoru sa kojim ga je čekao saučesnik.

U incidentu niko nije povrijeđen, a kako saznajemo, bjegunac nije upotrijebio oružje prema stražarima, nego je pucao u bravu, kako bi izašao van kruga KPZ-a. Sve se odigralo tokom šetnje u pritvorskoj jedinici, gdje je Sejfović bio u društvu sa još nekoliko osoba.

Nije poznato odakle Sejfoviću pištolj, a s obzirom na to da ga nije oteo od čuvara, pretpostavlja se da mu ga je neko unio u KPZ. Postavlja se pitanje ko i na koji način mu ga je uspio unijeti.

Direktor KPZ-a Sarajevo Amer Softić nije želio davati nikakav komentar, kazavši samo da “imaju neke aktivnosti i nemaju vremena za razgovor s novinarima”.

O bjekstvu pritvorenika odmah su obaviještene sve policijske agencije na terenu, kao i pripadnici Granične policije BiH.

Amel Sejfović, podsjećamo, nalazi se u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je ubijen slučajni prolaznik Kemo Bašić, a za koju mu se trenutno sudi u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Osim njega, za pljačku su optuženi i Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke tukli su uposlenike banke kako bi ih natjerali da otvore sef, odakle su opljačkali oko 300.000 maraka, a tokom bježanja prema Stojčevcu, pucali su na radnike obezbjeđenja koji su krenuli za njima, te tom prilikom pogodili nesretnog Bašića, koji je slučajno naišao na biciklu.

Related posts