Fatih Terim kandidat za selektora nogometne reprezentacije BiH

Proslavljeni bh. nogometaš Tarik Hodžić u izjavi za Klix.ba potvrdio je da će Komisija za imenovanje novog selektora u narednim danima obaviti razgovor s turskim trenerom Fatihom Terimom.
Hodžić je istakao da još uvijek nije poznat termin kada će pregovori biti održani te da je on stupio u kontakt s Terimom.

“Ja sam stupio u kontakt s njim, a Komisija za imenovanje novog selektora će obaviti razgovor. Još nije poznato kada ćemo ići u Tursku na pregovore”, kratko je kazao Hodžić za Klix.ba.

Fatih Terim važi za jednog od najboljih turskih trenera, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2008. godine kada je s reprezentacijom Turske stigao do polufinala Evropskog prvenstva.

U dosadašnjoj karijeri trenirao je reprezentaciju Turske u tri i Galatasaray u dva navrata, a sjedio je i na klupi Fiorentine i Milana.

Podsjećamo, sjednica Izvršnog odobra Nogometnog saveza BiH planirana je oko 20. decembra, a još uvijek nije poznat tačan datum. Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda će biti imeovanje novog selektora, a za sada su u konkurenciji Amar Osim i Robert Prosinečki.

Related posts