Ervin Abdić, sin Fikreta Abdića Babe: ‘Nisam krao vodu iz šahta! Po prirodi sam takav da ni sijalicu ne znam promijeniti…’

– Nisam kriv. Nisam skinuo plombu sa šahta niti sam koristio vodu jer pogon moje firme Eco Pharm, čiji sam direktor i vlasnik, nije radio u inkriminiranom periodu. Unaprijed sam proglašen krivim da se zavlačim u šahtove i kradem vodu. A taj šaht je dubok – ispričao je u sudnici Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu Ervin Abdić, sin Fikreta Abdića Babe, bosanskohercegovačkog političara, poduzetnika i osuđenika za ratni zločin.

Bitka za spas firme

– U šahtu nisam bio, a po prirodi sam takav da ni sijalicu ne znam promijeniti. Kad je došao inspektor, osobno sam s njim otišao u pogon te mu pokazao da se voda ne koristi. Na kraju sam, na vlastitu inicijativu, tražio da se vodomjer zapečati. Direktor sam tvrtke i nisam neodgovoran, ali ne mogu odgovarati za postupke 100-tinjak ljudi iz Maljevca. Tom šahtu s vodomjerom, koji je od ceste udaljen 20 metara, od moga restorana 50 metara i malo dalje od pogona firme, može pristupiti svatko. Iako firma nije radila, radnici su dolazili na besplatan obrok u restoran. To je doza humanosti s moje strane jer dnevni promet restorana, što se može i provjeriti, nije premašivao 200 kuna. Firma mi je u teškim financijskim poteškoćama, a pridonijela je tome i banka u kojoj je dignut kredit. No i ta banka je u međuvremenu propala, a, zamislite, ja sam preživio. Punih osam godina vodim bitku za spas firme. Od svibnja do listopada 2014. bio je otvoren predstečajni postupak, ali je prekinut jer imam plan restrukturiranja i sve je još u postupku na Trgovačkom sudu – dodao je Ervin Abdić.

Potrošio 400 kubika

Abdića juniora optužnica ODO-a tereti da je neutvrđenog dana u razdoblju od 14. ožujka do 5. prosinca 2014. godine u Maljevcu, općina Cetingrad, u dvorištu svoje tvrtke Eco Pharm d.o.o. uklonio zapečaćeni znak s brojila potrošnje pitke vode, koji su 14. ožujka postavili djelatnici Vlastitog komunalnog pogona općine Cetingrad. Tužiteljstvo je uvjereno da se Abdić potom neovlašteno priključio na vodovodnu mrežu, potrošivši oko 400 kubika vode u vrijednosti od 5920 kuna. Za Abdića tužitelji traže osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Fikret Abdić je, pak, kao član društva sinovljeve tvrtke rekao da je načuo da postoje problemi s potrošnjom vode u pogonu za pakiranje meda, no odbacio je sumnje u zloupotrebu.

/jutarnji.hr

Related posts