Enis par sati prije nego što će biti ubijen nazvao suprugu Ramizu

U naselju Moševac nedaleko od Maglaja, na mezarju Potkujnica, u subotu je klanjana dženaza Enisu Mrvoljku (49), koji je ubijen 18. oktobra u pucnjavi koja se dogodila u poslovnom parku na sjeveroistoku američke savezne države Maryland.

Osim njega ubijeni su i Bayarsaikhan Tudev (53) i Joze Hidalgo Romero (34).

Mještani Moševca i sela Ravna, odakle je Enis rodom, za njega imaju samo riječi hvale. Pamte ga kao dobrog čovjeka, omiljenog u društvu, uvijek spremnog pomoći svima.

Enis i supruga Ramiza prije 16 godina otišli su za boljim životom u SAD. Ramiza se vratila nakon 10 godina, a Enis je ostao. Dolazio je redovno na godišnji odmor u Bosnu i Hercegovinu, a i Ramiza je često išla kod njega, pričaju njihovi prijatelji, piše Dnevni avaz.

Hasan Delić je Enisa posljednji put vidio prije pola godina.

– Dobar čovjek je bio, prijatan. Velika je tragedija što je umro mlad i na tragičan način – priča nam Hasan.

U kući porodice Mrvoljak okupili su se Enisova braća Aljo i Ferid i sestre Zehnira, Paša, Ferida i Zulejha. Od tuge za Enisom nisu imali snage govoriti.

– Tuga teška i preteška – kratko nam je rekao Enisov stariji brat Aljo.

Enis i njegova supruga Ramiza u naselju Poljice nedaleko od Maglaja sagradili su i veliku kuću. Nisu imali djece, pa su se posvetili jedno drugom.

Nekoliko sati prije tragedije Enis je nazvao Ramizu da provjeri je li joj stigao novac koji joj je poslao kako bi platila registraciju automobila. Tada su se i čuli posljednji put.

Ubica pokušao pobjeći

Svi ubijeni bili su uposlenici u kompaniji “Advanced Granite Solutions”, kao i ubica Radee Prince (37). Prins je uhapšen istog dana u mjestu Glasgow nakon što je pokušao pobjeći. Prince je u pucnjavi ranio još dva radnika kompanije. Nakon hapšenja policija je objavila da se napadač ušetao na parking firme s pištoljem i upucao pet radnika.

Related posts