Šta jedna kutija cigareta učini ljudskim plućima (VIDEO)

Jeste li se ikad zapitali šta jedna kutija cigareta učini ljudskim plućima?

Svi znamo da je pušenje štetna navika, ali je i ovisnost koje se teško odreći. Ipak, ponekad jedna stvar bude okidač za prestanak pušenja, a možda to nekima od vas bude i ovaj video. Naime, jutjuber Chris Notap proveo je eksperiment koristeći vatu, kako bi pokazao što jedna kutija cigareta napravi plućima.

U videu je koristio posudu koju je napunio vatom, koja je trebala predstavljati pluća, na koju je spojio pumpu koja je uvlačila dim cigarete u posudu. Tokom “pušenja” cigareta, posuda se ispuni dimom, a vata postupno poprima smeđu boju, baš kao i stijenke staklene posude.

“Odlučio sam provesti vlastiti mali test koristeći vatu, kako bi otkrio stvarne posljedice koje pušenje jedne kutije cigareta dnevno učini ustima, grlu i plućima, a da ne spominjem kako utječe na svaki sistem u ljudskom tijelu, koji se svim naporima bori poslati signale da prestanete pušiti i polagano se ubijati”, napisao je Notap.

“Posljedice pušenja na ljudsko tijelo nisu nikakva tajna, a ako ga dosad niste imali, evo vam još jedan razlog zašto biste trebali prestati pušiti. Nikad nije kasno i jednom kad vidite što vašim plućima učini jedna kutija cigareta, dobit ćete snagu koja vam treba kako biste konačno odlučili prestati! Želim vam sreću u odluci da prestanete pušiti i zapamtite, čekati još jedan dan može biti prekasno”, napisao je Notap.

Related posts