Dvostruka radost: Dvije snahe se porodile isti dan

Rođena braća Miodrag i Miloš Kraljević postali su u istom danu očevi i stričevi, jer su se njihove supruge Nikolina i Slađana porodile u trebinjskom porodilišu isti dan i na svijet donijele dvije zdrave bebe, dječaka i djevojčicu.

Obojici braće su ovo prva djeca, ali su dječak i djevojčica i prve prinove u kući Kraljevića. Miodrag i Miloš imaju još dvije sestre, pa se Kraljevići nadaju da će u njihovoj kući biti još brojnog potomstva.

Iako se njihovi termini za porođaj nisu podudarali, dvije jetrve su se porodile istog dana, jedna ujutro, a druga naveče u utorak, pa se Nikolina iznenadila kada je ugledala svoju jetrvu u porodilištu.

Kod Kraljevića je, kažu, slavlje zbog rođenja djevojčice tek počelo kada su im javili da se porodila i Slađana i na svijet donijela zdravog sina.

“Srećne smo, našoj sreći nema kraja”, rekle su one.

“Ovo je zaista idilična slika, jer smo u jednom danu dobili dvije zdrave i normalne bebe, koje su na svijet došle prirodnim porođajem. Djevojčica je teška 3.950 grama i 57 centimetra duga, a dječak je nešto manji i lakši sa 3.050 grama”, kaže Srđan Lugonja, načelnik Gineko-loško-akušerskog odjeljenja trebinjske bolnice.

Slika, međutim, nije tako idilična kada je u pitanju broj poroda u Trebinju, gdje je do 22. avgusta zabilježeno 220 poroda, što je ista brojka kao i prošle godine, ali se broj poroda već nekoliko godina smanjuje.

(Izvor: Nezavisne.com)

Related posts