Dva nova radna mjesta ili dva nova stranačka uhljeba? Vlada FBIH odobrila nova zapošljavanja u Nacionalnom parku “Una”?

Znamo da živimo u teškim vremenima kada je i posao u trgovačkim centrima od 400 KM premija. Ni ovakve poslove ne možemo dobiti ako nemamo neke veze, a poslove u državnim ustanovama nećemo ni spominjati.

Poslovi u državnim službama su vjerovatno i najcjenjeniji poslovi u Bosni i Hercegovini i u velikoj većini konkursi za ovakve poslove se ne objavljuju nikako ili se objavljuju u novinama koje nemaju veliki tiraž kako bi se što lakše zaposlili stranački uhljebi koji su nažalost većina u svim državnim firmama.

Da će vjerovatno i ovo biti jedan od tih slučajeva, govori i činjenica da je, kako neslužbeno saznajemo, Vlada FBIH odobrila dva nova radna mjesta u Nacionalnom parku “Una”, tačnije dvije pozicije izvršnih direktora za “određene poslove”.

Trenutni direktor Nacionalnog parka “Una” je Amarildo Mulić i ako su naše informacije tačne, on će biti taj koji će u sistematizaciju radnih mjesta u ovoj Javnoj ustanovi morati uvrstiti i dva nova radna mjesta “direktorčića”.

Kako bi što bolje izvještavali javnost Unsko-sanskog kantona, ovom prilikom postavljamo pitanje direktoru NP Una:

Direktore Muliću, hoćete li dozvoliti da vas pojedine vladajuće stranke uslovljavaju i traže od vas da primite u radni odnos stranački podobne ljude na izmišljenje funkcije koje nisu prioritet u NP Una ili ćete biti savjesni građanin ovog kantona i direktor za primjer i progovoriti o cijelom slučaju ako uopšte do toga dođe?

Iskreno se nadamo da do ovakve vrste sistematizacije radnim mjesta neće doći jer svi već dobro znamo da imamo puno veće prioritete od zapošljavanja stranačkih uhljeba.

Vladi F BIH poručujemo da im je bolje da se bave projektima koji mogu poboljšati rad Nacionalnog parka “Una” od čega bi cijela Krajina imala koristi. Prije svega mislimo na asfaltiranje puteva do samog srca NP Una, izgradnje smještajnih kapaciteta i svih drugih potrebnih projekata kako bi ideja o ovom Nacionalnom parku u konačnici uspjela.

/krajina.ba

Related posts