Đurić predstavljen u novom klubu: Želio sam samo u Salernitanu

Milan Đurić je jučer i zvanično predstavljen u novom klubu, italijanskom drugoligašu Salernitani. Dosadašnji igrač Bristola tako se vratio u Seriju B, gdje je ranije sa dosta uspjeha nosio dres Cesene. Nakon ne baš sjajne avanture u Engleskoj, 28-godišnji povremeni reprezentativac BiH rekao je:

– Veoma sam sretan što ću konačno obući ovaj dres. Zahvaljujem se predsjednicima Lotitu i Mecaromi, koji su me sjajno dočekali u Salernu. Iako sam u proteklom periodu imao nekoliko ponuda, nikada nisam imao sumnju, želio sam samo u Salernitanu. Pregovori su bili dugi, ali okončani su na pravi način. Biće ovo velika prilika u mojoj karijeri i nadam se da ću igrati onako kako se od mene očekuje, rekao je Đurić za klupski sajt Salernitane.

Đurić je već imao priliku da igra na stadionu Areki, ali u dresu protivnika Salernitane. Osim Cesene, u Italiji je još nastupao za Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani i Cittadelu.

– Često sam kao gost nastupao na Arekiju, a ovaj stadion uvijek je znao da ponudi velike emocije. Imati armiju navijača na svojoj strani je dodatni stimulans i jedve čekam da se stavim na raspolaganje treneru, te doprinesem timu, zaključio je novi napadač Salernitane.

Đurić je nastupima u Ceseni privukao pažnju, što mu je omogućilo da obuče dres reprezentacije BiH. Sjajne nastupe imao je za mladi tim, gdje je na četiri zvanična susreta postigao čak šest pogodaka. Zauvijek će ostati upamćena njegova sjajna partija protiv Njemačke 2012, kada je u remiju 4:4 bio trostruki strijelac.

fokus.ba

Related posts