DF i GS: Sa radošću ćemo poraziti HDZ, a sa žalošću SDP

Povodom potpisivanja sporazuma o koaliciji između Socijaldemokratske partije (SDP) i Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), objavljujemo zajedničko saopštenje DF-a i GS-a.

“Nesumnjivo da je građanima bilo teško gledati rasprave na ljevici u proteklo vrijeme, izazvane činjenicom da SDP nije bio spreman da se suoči sa gorkom istinom, na koju im građani ukazuju još od izbornog kolapsa na prošlim općim izborima. Jednostavno zapanjuje taj gnjev s kojim su branili i s kojim u rukovodstvu SDP-a brane sumnjive pojedince u svojim redovima, a nanoseći time štetu velikom broju svojih čestitih članova. Njihova današnja koalicija sa strnakom, koja je ideološki jednaka, ako ne i gora od SDA, te koja svoje postojanje crpi iz klijentelističkih interesa, dovoljno govori o SDP-u. S kim si, takav si”, poručuju iz Demokratske fronte.

Iz Građanskog saveza su bili još oštriji, poručivši da je ovime SDP nastavio da daje doprinos razbijanju Bosne i Hercegovine.

“Odlukom da ne podrži zajedničkog kandidata ljevice za člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, rukovodstvo SDP-a je ušlo u tihi, ali smrtonosni savez sa Draganom Čovićem. Da li je to posljedica sljepila marionetskog vodstva ili nekih ucjena tajnim kanalima prema kompromitiranim centrima moći, nije od najveće važnosti, koliko je da se takvom SDP-u stane u kraj. Sada je posve jasno da je SDP prihvatio ulogu pete kolone, te da s radošću čekaju dolazak Čovićevih falangi u institucije, nakon oktobarskih izbora. Građanima poručujemo ipak da to nećemo dozvoliti, i da ćemo sa radošću poraziti HDZ a sa žalošću i SDP, čime će pobjeda i ulazak Željka Komšića u Predsjedništvo postati još monumentalniji historijski događaj”, zaključuju u GS-u.

Related posts