Detalji zločina u Italiji: Kako su braća iz BiH iz osvete zapalili tri sestre u kamperu

Monstruozno ubistvo tri sestre potreslo je Italiju i Bosnu i Hercegovinu. Naime, dvojica braće iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su u Italiji ubili tri sestre iz BiH, od kojih su dve bile maloletne.Renato Seferović (24) i njegov maloletni brat J. S. (15) uhapšeni su u nedelju zbog sumnje da su u blizini Rima zapalili kamper u kojem se nalazila porodica Romana Halilovića.

Tom prilikog izgorele su sestre Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20). U ovom kamperu živelo je njih 13, ali su Roman i supruga uspeli spasiti osmoro dece.
Naime, prema informacijama italijanskih medija, Renata je sa ovim ubistvom povezao njegov treći brat Šerif, koji je jedno vreme bio prvoosumnjičeni u ovom predmetu.

Kao dokaz njegovoj priči poslužili su snimci sa sigurnosni kamera na kojima se vidi Renatov kombi u blizini mesta napada. Na mestu napada pronađena su ostaci Molotovljevog koktela na kojima su bili otisci, a koji se nisu podudarali sa Šerifovim pa se očekuje da će odgovarati Renatovim.

Upravo Renata sumnjiče da je ubacio koktel u njihov kamper. Italijanska policija je proteklih dana uhapsila još dve osobe, a zatim su došli do informacija da se Renato i njegov maloletni brat kriju na području Republike Srpske.

Nakon toga 6. oktobra su raspisali međunarodnu poternicu za njima, a dva dana kasnije oni su pronađeni i uhapšeni u Italiji. Prema pisanju italijasnkih medija ostvarena je veoma dobra saradnja između polcijskih agencija ove dve zemlje.

Related posts