Detalji ubistva 24-godišnjeg migranta u Velikoj Kladuši

Dvadesetčetverogodišnji Marokanac smrtno je stradao u Velikoj Kladuši nakon što je izboden nožem, potvrđeno jeu Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.

Do ubistva je došlo sinoć oko 23 sata u sukobu migranata u ulici Đure Pucara Starog, u užem gradskom području.

“Među migrantima koji su boravili u jednoj kući došlo je do verbalnih prepirki i međusobnog naguravanja, te su sukob nastavili na cesti. Jedna osoba je upotrebom hladnog oružja – noža nanijela povrede drugoj u predjelu grudi. Smrt te osobe je potvrđena u Domu zdravlja Velika Kladuša”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Prema dokumentima koji su pronađeni kod stradale osobe, radi se o Marokancu A. L. (1994.).

“Postoje indicije o potencijalnom počinitelju, no detalja bit će poznato nakon istrage koja je u toku”, istakla je Galić.

Istragu provode istražioci Sektora kriminalističke policije USK u suradnji s Policijskom jedinicom Velika Kladuša.

Kako javlja Radio Velika Kladuša, predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuše, Fikret Bašić, sazvao je u ponedjeljak. 18. juna sjednicu Kolegija kako bi se utvrdio termin održavanja Tematske sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji.

Prema nedavnim informacijama MUP-a USK, u Velikoj Kladuši trenutno boravi oko 350 migranata, dok je područje Unsko-sanskog kantona do sada prošlo 2.040 migranata koje je evidentiralo kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Najviše njih prošlo je ili boravi u Bihaću i Velikoj Kladuši, iako prolaze i kroz Cazin i Bužim.

Prijedlogom Vlade Unsko-sanskog kantona, svi migranti u ovom kantonu u narednom periodu trebali bi biti smješteni na dvije lokacije u Velikoj Kladuši. Radi se o halama Agrokomerca u naseljima Polje i Donja Vidovska, a gdje bi moglo biti smješteno više hiljada migranata. Za to se čeka još samo službena potvrda Vlade FBiH.

Related posts