Delegacija USK boravila u Turskoj

Na sastanku je dogovorena i posjeta delegacije iz Turske koja će se održati u toku novembra, koju će činiti 23 privrednika, s ciljem održavanja susreta sa privrednicima sa našeg kantona.

Šta je to što Bosna i Hercegovina ima i što može ponuditi u svojim razvojnim programima, koliko je spremna i kako prihvatiti potencijalne investitore – i dodatno Unsko-sanski kanton – predočila je delegacija kantonalne Vlade u okviru radne posjete Privrednoj komori i Centru za razvoj odnosa između BiH i Turske Bigmev u Istambulu.

Fondacija Bigmev stavila se u funkciju privlačenja investicija iz Republike Turske, povećanju izvoza iz BiH, te razvoju projekata na polju kulture, umjetnosti i sporta između Republike Turske i BiH. Zapravo ona je i formirana s ciljem revitalizacije duboko ukorijenjenih veza dvije zemlje. U tom je pravcu i organiziran ova posjeta, prva jedne kantonalne Vlade iz naše zemlje.

Nakon prezentiranja onoga što se nudi u našem Kantonu, onoga što bi trebalo i moglo biti zanimljivo za investitore, konkretizirani su dogovori o uzvratnoj posjeti. Tako će polovinom mjeseca delegacija Turske sa desetinama privrednika, predstavnika kulturnih, sportskih i javnih organizacija posjetiti Unsko-sanski kanton, gdje će se otvoriti konkretni razgovori o realizaciji razvojnih projekata. – piše rtvusk.

Related posts