Dedić: U poljoprivredni sektor općina Bužim i Teočak uloženo više od milion maraka

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je održao odvojene radne sastanke  s načelnicima općina Bužim, Mersudinom Nanićem i Teočak, Tajibom Muminovićem.

Nanić i Muminović upoznali su ministra s realiziranim i planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede na području svojih općina kao i rezultatima projekata koje je Ministarstvo finansiralo tokom prethodnog perioda.

Ministarstvo je u prošloj godini osiguralo 946.000 KM za poljoprivrednike na području općine Bužim i 276.000 KM za poljoprivrednike s područja općine Teočak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministar Dedić upoznao je načelnike sa planovima za ovu godinu te ih pozvao da poljoprivrednike s područja svojih općina upoznaju o programima i javnim pozivima na koje mogu aplicirati u svrhu podrške proizvodnjama, nabavke poljoprivrednih mašina, priključnih uređaja i opreme, povećanja stočnog fonda, proširenja proizvodnih kapaciteta u funkciji poljoprivredne proizvodnje ili prerade poljoprivrednih proizvoda.

– Bolja koordinacija s jedinicama lokalne samouprave s ciljem stvaranja boljeg ambijenta za bavljenje poljoprivredom i veća podrška poljoprivrednim proizvođačima naš je zajednički cilj – kazao je Dedić tokom susreta s načelnicima Bužima i Teočaka.

Related posts