Dan odluke: Modrić odbio trenirati s Realom

Budućnost Luke Modrića bit će odlučena na njegovom današnjem sastanku s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom.

Inter očekuje da hrvatski playmaker prvaka Europe uspije ishoditi dozvolu za odlazak iz kluba s kojim je u šest godina četiri puta osvojio Ligu prvaka, piše Index.hr.

Perez je poznat kao tvrd pregovarač, a jasan signal Interu da ne namjerava tek tako ostati bez jednog od simbola trijumfalnog Reala (nakon što su ga već napustili Zidane i Ronaldo) njegov klub poslao je i reklamom za novi Realov dres, čiji je maneken upravo Modrić.

On je pak odgovorio zahtjevom da ne trenira s Realom dok se ne riješi njegova budućnost. Modrić je dobio dopuštenje da do daljnjeg pauzira s treninzima, a ako se sastanak s Perezom rasplete onako kako to žele Inter, ali i Realov ključni igrač, Modrić više nikada neće trenirati s Realom.

Danima se govori i piše o džentlmenskom dogovoru koji imaju Modrić i Perez i prema kojem se predsjednik obavezao da će pustiti ključnog igrača ako ovaj poželi otići i to za razumnu cijenu. A ne za “750 milijuna eura”, koliko je Perez poručio prošlog tjedna da je Modrićeva cijena. Njihov odnos do sada je bio izvrstan, ali je Pereza naljutilo što su Modrićevi zastupnici dogovorili sve s Interom, koji je pri tome zaobišao klub s kojim igrač ima ugovor do 2020.

Modrić bi u novom klubu zarađivao 10 milijuna eura godišnje, a Inter njegovom aktualnom poslodavcu nudi 15 milijuna eura odštete odmah za jednogodišnju posudbu, koja bi značila obavezu kupnje idućeg ljeta, kada bi Realu bilo plaćeno još 25 milijuna eura.

Perez je odgovorio da će pustiti Modrića, ali ne za 40, nego 70 milijuna eura.

Ali današnji sastanak Modrića i Pereza, koji će biti u četiri oka, bez agenata, zastupnika i odvjetnika, dat će odgovor gdje će Modrić (33) nastaviti i završiti karijeru.

Related posts