Članovi Asocijacije srednjoškolaca BiH u posjeti bihaćkom gradonačelniku

Predstavnici Asocijacije srednjoškolaca BiH – Lokalni tim Bihać, Emina Zulić, Aziz Šahbazović i Vedad Šahinović posjetili su danas Gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem prezentirali aktivnosti koje Asocijacija planira realizirati ove godine u Bihaću. Istaknuvši da je Asocijacija nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija koja okuplja srednjoškolce i bavi se njihovim pravima i statusom u lokalnim zajednicama, Elma Zulić, koordinator Lokalnog tima Bihać, kazala je da će i ove godine Asocijacija realizirati nekoliko projekata koji za cilj imaju druženje i povezivanje srednjoškolaca iz cijele BiH.

„U sklopu programa obilježavanja Dana grada imati ćemo predstavu za mlade „Sedam Snježana i jedan patuljak“, a već 14. marta planiramo na gradskom trgu održati „Kreativni dan“. Tu je i naš tradicionalni projekt „Socijalni dan“, a ono što posebno ističem jeste kamp na kojem na ljeto planiramo okupiti 30 mladih iz BiH i EU i to u svakom mjestu kroz koje protiče rijeka Una, odnosno od Bihaća do Bosanske Otoke“ – kazala je Zulić.

Gradonačelnik Fazlić istakao je da će Grad Bihać podržati aktivnosti i projekte koje provodi Asocijacija srednjoškolaca BiH, naglasivši da je upravo aktivizam mladih u gradu Bihaću pokretačka snaga kreativnosti koja povezuje ljude iz svih krajeva BiH, sa posebnim akcentom na multikulturalnost i multietničnost kojeg baštine svi građani Bihaća, a promoviraju mladi Bišćani širom BiH i inostranstva.

Related posts