Cazin: Službenik prisvojio 400.000 KM od kredita

Pripadnici Sektora kriminalističke policije USK uhapsili su LJ.N. (41) iz Cazina zbog postojanja sumnje da je, radeći kao službenik u jednoj lokalnoj mikrokreditnoj organizaciji, protivpravno pribavio sebi korist u iznosu većem od 400.000 maraka.

Prema policijskom izvještaju, navedeni je u periodu od početka 2013. godine pa do kraja 2014. na području Cazina, obavljajući poslove kreditnog službenika u mikrokreditnoj organizaciji, realizirao ukupno 51 ugovor o kreditu na imena i prezimena lica sa područja Cazina.

Tom prilikom ovim licima nije isplaćivao novčane iznose koji su navedeni u ugovorima o kreditu, već je kreditna sredstva, nakon što bi ih podigao na blagajni mikrokreditne organizacije, prisvajao sebi, dok je licima sa kojima su zaključeni ugovori davao iznose od 280 do 500 maraka.

Preostali iznos novca, po osnovu realiziranih ugovora o kreditima, zadržavao je za sebe i na taj način sebi pribavio materijalnu korist u novčanom iznosu većem od 400.000 maraka, a dok je u istom iznosu pričinio štetu licima na čija imena i prezimena su realizirani krediti. – pišu nezavisne.

Related posts