Cazin: Projekat “Street Art”

Projekt “Street Art” predstavlja projekt cazinskih omladinaca, članova Lokalnog tima Cazin Asocijacije srednjoškolaca u BiH, podržan od strane fondacije Schüler Helfen Leben i Općine Cazin. Projekt je baziran na uređenju i rekonstrukciji gradskog parka u Cazinu pod koordinatorstvom grupe mladih ljudi, uz pomoć svih zainteresiranih sugrađana.

Prezentirajući svoju ideju na Move On seminaru organiziranom od strane fondacije Schüler Helfen Leben, u januaru 2017. godine, četvero mladih aktivista iz Cazina dobilo je priliku za financijsku i mentorsku pomoć od strane ove fondacije. Naime, omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) usmjerena je na stvaranju uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama. Kroz sadržaje programa fondacija žele pomoći mladima da zauzmu svoje pravo mjesto i odgovornost u društvu kao aktivni, kreativni i svjesni građani, te sudjeluju u izgradnji otvorenog društva gdje postoje jednaki standardi za sve.

Podršku realizaciji ovog značajnog projekta pružila je i Općina Cazin, kroz nabavku dodatnih materijala za izradu planiranih aktivnosti i uspostavljanje suradnje sa Komunalno-stambenim fondom Cazin.

Realizacija ovog projekta planirana je za subotu 29. aprila, na lokaciji gradskog parka u Cazinu, sa početkom u dvanaest sati. Planirane aktivnosti u sklopu projekta su čišćenje otpada i košenje travnatih površina parka, postavljanje sadnica cvijeća i grmova, oslikavanje zidova parka i šahovske ploče, te postavljanje drvenih klupa i kanti za otpad.

Nosioci ovog projekta žele iskoristiti ovu priliku da pozovu sve zainteresirane sugrađane da im se pridruže ove subote i pomognu pri ispunjavanju navedenih aktivnosti u sklopu projekta. Zajednički rad će za rezultat imati uređen park kao mjesto okupljanje svih uzrasta u našem gradu.

Na linku u prilogu možete označiti vaš dolazak te pronaći upute do zajedničke grupe predviđene za komunikaciju svih onih zainteresiranih da svoju subotu obilježe volonterskim, društveno korisnim radom.

Street Art-Rekonstrukcija parka

Related posts