Cazin: Oskrnavljena spomen-ploča ubijenoj Hazimi Japić

Na spomeniku, odnosno spomen-ploči ubijenoj, koji se nalazi na Japića brdu – Bašče, gdje je ubijena i pronađena mrtva, vidna su velika oštećenja.

Na spomeniku, odnosno spomen-ploči ubijenoj, koji se nalazi na Japića brdu – Bašče, gdje je ubijena i pronađena mrtva, vidna su velika oštećenja.

Za sada nema zvaničnih opširnijih informacija o počinitelju ovog djela, kao ni o razlozima za počinjenje istog.

Podsjećamo, dana 10.10.2016. godine u 17:15 sati u mjestu Japića brdo, lokalitet Bašče, na proširenju pored regionalnog puta R-401B, policijski službenici su nakon anonimne dojave zatekli beživotno tijelo Hazime Japić, rođene 1969 .godine, iz Cazina. U neposrednoj blizini nalazilo se zaustavljeno putničko vozilo marke Škoda Octavia bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. Na lice mjesta izišao je i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Cazin, koji je nakon pregleda tijela konstatovao smrt uslijed povreda nanesenih pucanjem iz vatrenog naoružanja.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su dana 11.10.2016. godine nakon niza poduzetih operativnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identificirali i pronašli izvršioca, a radi se o licu sa inicijalima O.F. rođenom 1961, iz Gornje Koprivne općina Cazin, koji je lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade priznao počinjeno krivično djelo.

Također, nakon pribavljene naredbe za pretresanje od općinskog suda u Cazinu izvršen je pretres terena u neposrednoj blizini stanovanja izvršioca gdje je pronađen predmet izvršenje ovog krivičnog djela, a radi se o vojno oružje automatska puška CZ cal.7,62 mm.

Related posts