Bužim: Međunarodni airsoft susret “Operacija Green forest 3

Airsoft klub “Otpisani” Bužim ovog vikenda, 20. i 21. maja ove godine organizuje Međunarodni airsoft susret pod nazivom “Operacija Green forest 3”. Ovo je već četvrti po redu međunarodni susret u organizaciji airsoftera iz Bužima i najveći je airsoft događaj u Bosni i Hercegovini.

Ove godine u Bužim dolazi 36 klubova iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Direktno u igri će učestvovati preko 200 airsofera. Igrom će koordinirati moderatori koji će biti zaduženi za sam tok odvijanja igre. Iako je ovaj vojno-simulacijski sport relativno mlad u Bosni i Hercegovini, mladi airsofteri iz Bužima su posljednjih godina postali prepoznatljivi kako u domovini tako i izvan nje i svake godine postavljaju nove granice. Zbog samog nivoa ozbiljnosti kojim klub iz Bužima pristupa organizaciji ovakvih susreta najbolje govori činjenica da je broj učesnika iz godine u godinu veći.

Predsjednik udruženja ASK “Otpisani” Fuad Duraković kaže kako su pripreme za ovaj događaj trajale nekoliko mjeseci. A posebno su se intenzivirale posljednjih nekoliko dana gdje ekipa iz Bužima radi na izradi rekvizita za sam susret. Posebno naglašava jako dobru saradnju sa klubovima u našoj zemlji kao i klubovima iz Hrvatske i Slovenije.

Bitno je naglasiti da su potencijal airsoft kluba iz Bužima prepoznale i lokalne vlasti koje iz godine u godinu pružaju podršku u radu i aktivnostima. Tako je i ove godine sponzor susreta Općina Bužim i Općinski načelnik Zikrija Duraković, što dovoljno govori o ozbiljnosti susreta, podrške lokalne vlasti i saradnje. Za kraj airsofteri iz Bužima ističu kako ih raduje činjenica za veliko interesovanja airsoftera iz regiona za dolazak na susret u Bužim, ovom prilikom ASK “Otpisani” najavljuju sasvim drugačiju dimenziju airsofta, dobru zabavu i druženje. Dobro nam došli.

Related posts