BRUKA I SRAMOTA DODIKOVOG ENTITETA: Danas se navršava godinu dana od ubistva Davida Dragičevića, MUP RS-a ZABRANIO okupljanje, aktivisti spremaju NOVU BORBU...

Danas se navršava prva godišnjica od nestanka i smrti 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića

Njegovi roditelji nestanak su prijavili 18. marta 2018. godine, da bi šest dana kasnije tijelo mladića bilo pronađeno u koritu rječice Crkvene.

Aktivisti grupe “Pravda za Davida” u Banjaluci će obilježiti ovu godišnjicu, uprkos tome što im MUP RS-a nije dozvolio planirano okupljanje na Trgu Krajine.

Oni će i ovaj put iskazati protest zbog Davidove neriješene smrti u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Policija je kao alternativu ponudila prostor parka „Mladen Stojanović”, ali su organizatori to odbili i poručili da spremaju „nove korake u borbi za pravdu“, ne precizirajući kakve. Detalje će, kako su naveli, saopštiti na konferenciji za novinare, planiranoj za 17 sati na Trgu Krajine.

Podsjetimo, protestna okupljanja građana u Banjaluci traju bezmalo cijelu godinu, ali rješenja misteriozne smrti mladog Dragičevića nema.

David je nestao 18. marta prošle godine u Banjaluci, a 24. marta njegovo beživotno tijelo pronašli su građani u koritu rječice Crkvene.

Institucionalnu istragu pratile su brojne nelogičnosti i nezakonitosti.

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog, koji ubicama imenuje pojedince iz MUP-a Republike Srpske i kojeg policija traži “zbog narušavanja bezbjednosti i javnog reda i mira”, u video-porukama iz Austrije tvrdi da se sklonio zbog vlastite bezbjednosti.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića su 12. marta ove godine ekshumirani i, po zahtjevu roditelja, ponovo sahranjeni u Austriji.

Izvor: slobodna-bosna

Related posts