Bosnić: Momci zaslužuju da napunimo dvoranu, želimo pobjedu

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za predstojeća dva susreta u okviru kvalifikacija za SP protiv Češke i Bugarske.

Košarkaši BiH selekciju Češke Republike dočekuju u Skenderiji 26. novembra, a selektor Vedran Bosnić nada se velikoj podršci navijača.

– Ovi momci su otišli na Evropsko prvenstvo kada je malo ko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su u petak da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu u petak i da probamo pobijediti – rekao je Bosnić.

Za reprezentaciju Češke ističe da se radi o jakoj ekipi, iako u Sarajevo dolazi bez Veselog i Satoranskog.

– To je jako dobra ekipa. Igrali su Olimpijske igre. Naravno da su mnogo jači sa Veselim i Satoranskim. To je jako dobra ekipa koja igra dugo zajedno, koja trči tranziciju jako dobro. Svi šutiraju. Imaju istog trenera niz godina, igraju uglavnom isti sistem. Ne bih puno pričao o njima, već o nama. Mi želimo pobjedu. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjedu – istakao je naš selektor.

Reprezentacija se od juče okuplja u Sarajevu, a očekuje se da bude kompletirana sutra. Kada je u pitanju nastup Džanana Muse, koji je bio pozitivan na koronavirus, Bosnić ističe da i dalje postoji mogućnost da se ovaj košarkaš priključi ekipi ukoliko bude negativan na testu danas i sutra.

– On je izrazio veliku želju da bude dio ove ekipe, ali nažalost pozitivan je. Postoji mogućnost ako bude negativan da nam se priključi, ali mi računamo na ove momke koji su tu. Danas dolaze još trojica, sutra Kamenjaš poslije utakmice koju igra večeras – dodao je Bosnić.

Bosnić je upitan i da li bh. reprezentacija može biti prva u grupi.

– Ono što mogu reći jeste da ćemo se za svaku utakmicu dobro pripremati i željeti pobijediti. Ako to bude dovoljno da budemo prvi, bit ćemo prvi. Mi gledamo na ove kvalifikacije da budemo među prvih tri, jer nam to donosi drugi krug kvalifikacija – dodao je Bosnić.

Reprezentativac Edin Atić istakao je da je atmosfera u ekipi odlična.

– Momci su motivisani. Prvi ja, pa svi ostali. Atmosfera je odlična kao i uvijek. Imamo četiri dana da se spremimo za utakmicu, da najbolje iskoristimo do petka i da startamo sa pobjedom – rekao je Atić.

John Roberson kazao je da mu je čast što se našao na spisku selektora Bosnića te istakao da će igrači učiniti sve da ostvare pobjedu i raduju se s navijačima.

– Očekujem pobjede, naravno. Nemamo baš mnogo vremena za pripremu, ali radit ćemo naporno koliko možemo da damo sve najbolje. Nadam se da ćemo ostati zdravi i pobijediti obje utakmice – rekao je Roberson.

U prodaju je pušteno 3.500 ulaznica, dok će 500 dobiti sponzori. Uvjeti za ulazak u dvoranu su potvrda o vakcinaciji, negativan test ili potvrda o prebolovanom koronavirusu.

Nakon utakmice sa Češkom košarkaši BiH tri dana kasnije gostuju Bugarskoj.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts