Bosanski Petrovac: Posjeta predstavnika IPA fonda

Predstavnici IPA fonda ( IPA fond je instrument za pretpristupnu pomoć koji je namjenjen pružanju podrške zemljama kandidatima, kao i potencijalnim kandidatima za članstvo u Europsku uniju), Bouryana Konaklieva i Jozef Richtarck su, dana 12.7.2017. godine posjetili Opštinu Bosanski Petrovac, gdje ih je primio Opštinski načelnik Zlatko Hujić.

Cilj sastanka je analiza do sada provedenih aktivnosti na projektu Izgradnja i rekonstrukcija kanalizacione mreže i postrojenja.

Sastanku su prisustvovali članovi PIT-a, predstavnici Komunalnog preduzeća i predstavnik centralnog nadzora.

Načelnik Zlatko Hujić je poželio dobrodošlicu i zahvalio se na posjeti, naglasivši da je projekat odvodnje i pročišćivanje otpadnih voda najveći projekat, ukupne vrijednosti (kanalizacija i prečišćivač), od 6 miliona KM, koji se realizuje u našoj Opštini, kao i da je od velikog značaja za naše građane, kojima će zaštitom okoliša biti osiguran zdraviji i kvalitetniji život.

O implementaciji sredstava IPA fonda i provedenim aktivnostima, prisutne je upoznao Huse Jukić, predsjednik opštinskog tima za implementaciju projekta.

Gospođa Bouryana Konaklieva je u svom dijelu izrazila zadovoljstvo što je naša Opština u roku i cjelokupni iznos sredstava realizovala na najbolji način, te naglasila da smo u cijeloj BiH primjer uspješnosti realizacije ovog projekta.

U drugom dijelu sastanka razgovaralo se o mogućnostima daljeg finansiranja IPA fonda i fondova Europske unije.

Nakon sastanka u kabinetu, obavljen je i obilazak terena, gdje će uskoro početi izgradnja prečišćivača otpadnih voda.

Related posts