Bosanska Krupa: Poziv za potpisivanje ugovora za besplatnu edukaciju zavarivača

Pozivamo predstavnike medija da proprate potpisivanje ugovora za besplatnu edukaciju nezaposlenih lica za zanimanje zavarivač, koje će se održati danas, 29.11.2018. godine s početkom u 10.30 sati u Bosanskoj Krupi (Centar za podršku poduzetništvu – poslovna zona „Pilana“).

 

Ugovore će potpisati 29 nezaposlenih lica koja su odabrana putem javnog poziva u okviru projekta koji finansira Evropska unija i načelnik Općine Bosanska Krupa, Armin Halitović.Cilj događaja je sticanje preduslova za osposobljavanje radne snage u skladu sa potrebama poslodavaca i provođenje programa edukacije za 29 nezaposlenih lica na području Unsko-sanskog kantona.

Događaj se organizuje u okviru projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji implementira Općina Bosanska Krupa u saradnji sa PLOD Centrom iz Bihaća, Mješovitom srednjom školom „Safet Krupić“ Bosanska Krupa, Službom za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK) – Biro rada Bosanska Krupa, te poduzećima: ACMA GROUP, BOSANKAR, KRUPA KABINE, NOVI MOST i ZAH d.o.o. iz Bosanske Krupe.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Bosanska Krupa je jedno od 19 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Europska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Unaprijed se zahvaljujemo na dolasku i stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Izvor:krupljani.ba

Related posts