Borba za istinu: U Beču skup podrške za porodice Dragičević i Memić

U subotu, 19.maja sa početkom od 18 sati na bečkom Trgu heroja (Heldenplatz) će se održati najmasovniji skup van granica Bosne i Hercegovine koji ima za cilj pružanje podrške porodicama Dragičević i Memić, i njihovoj nadljudskoj borbi za istinu i pravdu u slučajevima smrti njihovih najmilijih, Davida Dragičevića i Dženana Memića.

– Rasvjetljavanje ovih slučajeva koji su pokrenuli lavinu nezadovoljstva, emocija, mnogo prolivenih suza i nikad veću pažnju javnosti od historijskog je značaja za budućnost svih naših naroda koji žive kako u Bosni i Hercegovini tako i na prostorima čitavog Balkana.

Pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da nam se priključe u subotu, da stanu rame uz rame sa svima nama koji želimo da na miran i dostojanstven način odbranimo osnovne ljudske, moralne vrijednosti i primarne demokratske principe.

Zbog očekivanog velikog broja ljudi, izražavamo nadu da će skup proći u najboljem mogućem redu i još jednom Vas pozivamo da na miran i dostojanstven način, bez političkih prozivki i ekscesa bilo koje vrste, pružimo podršku u borbi za istinu i pravdu – ističu organizatori.

Skupu će prisustvovati i Davidova majka Suzana, sestra Teodora, kao i Dženanova rodica Dženita.

Također organizatori napominju da će na licu mjesta biti omogućeno potpisivanje peticije za podršku grupi Pravda za Davida, kao i da će se primati donacije za pravnu pomoć porodici Dragičević.

U narednih 10 dana održat će se više od 20 skupova podrške u gradovima BiH, regiona, ali i Evrope. Između ostalog to su Rijeka, Ljubljana, Novo Mesto, Beč, Graz, Salzburg, Frankfurt, Berlin, Minhen, Rotterdam, Malmo.

Related posts