Bokserski spektakl: Whyte "preživio uragan" Parkera i slavio na bodove

Ljubitelji boksa večeras su došli na svoje. Svjedočili su još jednoj spektakularnoj borbi u kojoj je Britanac Dillian Whyte u Londonu savladao Novozelanđanina Josepha Parkera i postao WBC Silver i WBO Internacionalni prvak svijeta u teškoj kategoriji.

Britanac je slavio jednoglasnom odlukom sudija (113:112 115:110 114:111), ali u 12 rundi odličnog boksa vidjeli smo mnogo toga. Sudija je tokom borbe u nekoliko navrata brojao obojici boraca, a prava drama odvijala se u posljednjoj rundi.

Svjestan da mu je za trijumf potreban prekid borbe Parker je u posljednjoj rundi napao Whyte. Poslao ga je na pod 20 sekundi do kraja, ali se Britanac digao na noge i uspio “preživjeti”, te je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Whyteu je ovo 24. pobjeda u karijeri (24-1), te je dokazao da je jedan od najboljih teškaša svijeta i poraz od Anthonyja Joshue prije tri godine jedini mu je u karijeri.

Parkeru je, s druge strane, ovo drugi uzastopni poraz (24-2). Prvi je doživio u martu također od Joshue i nekadašnji WBO prvak sada je daleko od novog napada na titule.

Izvor: Faktor

Related posts