Bjesni rat klanova u Crnoj Gori: Nedović izrešetan usred bijela dana

Milić Minja Šaković (30), koji je teško povrijeđen u petak, kada je na njega pokušan atentat u Podgorici oporavlja se u Urgentnom centru u tom gradu, dok porodica i prijatelji ubijenog Ivana Nedovića (33) spremaju sahranu.

Samo pukom srećom Šaković, za kojeg crnogorski mediji navode da je član škaljarskog kriminalnog klana, preživio je atentat.

Naime, dok je sjedeo u kafiću “Auto Zete” u Podgorici, sa prijateljom Ivanom Nedovićem i bratom Markom naišao je sivi BMW stranih tabilca. Tada je sa suvozačevog mesta izašao maskirani mušakarac, dotrčao do bašte lokala ograđene staklom i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića za kafanskim stolom.

Kako prenose crnogorske “Vijesti” navodni član škaljarskog klana preživio je i to zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Na licu mjesta nastradao je Nedović u čijem je tijelu završilo 10 metaka, dok je Šaković sa prostrijelnim ranama u predjelu grudnog koša i gornjeg ekstremiteta odmah operisan.

– M.Š. je zbrinut i njegovo stanje je stabilno – navode u podgoričkom Urgentnom centru.

“Šaković je znao da je plaćeno njegovo ubistvo i uprkos tome, prilično slobodno se šetao… Nevjerovatno da se vozio blindiranim automobilom, a da je sjedio u bašti ograđenoj staklom”, kazao je izvor “Vijesti”.

Prema riječima crnogorskih medija, policija i dalje traga za BMW-om iz kojeg je izašao za sada neidentifikovani atentator. Kako navode “Vijesti” njima je iz policije nezvanično rečeno da se vjeruje da je pokušaj ubistva Šakovića nastavak kokainskog rata koji bjesni već treću godinu, a Milić Šaković se posljednjih nekoliko godina vodi kao visokorangirani član škaljarskog klana.

Dva kotorska kriminalna klana – kavački i škaljarski ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 300 kilograma droge. U februaru 2015. godine počela je serija likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini. Prva žrtva kokainskog rata bio je Cetinjanin Goran Radoman, ubijen u februaru 2015. godine.

Related posts