Bivši Batman neprepoznatljiv: Udebljao se 20 kila za ulogu političara

Oskarom nagrađivani hollywoodski glumac Christian Bale ponovo je impresionirao javnost nevjerovatnom transformacijom, ovaj put u američkog potpredsjednika Dicka Cheneya.

Godinama već Bale maltretira svoj metabolizam zarad filmskih uloga. Najpoznatija transformacija je od uloge “hodajućeg leša” u Machinistu za koji je navodno izgubio skoro 30 kila, da bi za rekordnih šest mjeseci nadoknadio izgubljeno i pojavio se u ulozi Batmana u zavidnoj fizičkoj formi.

Na prvi pogled, 44-godišnji naočiti Englez nije baš idealna uloga za 77-godišnjeg američkog potpredsjednika koji siluetom više podsjeća na Batmanovog neprijatelja Pingvina, nego na superheroja.

Ipak, nakon što je surađivao sa Baleom na filmu The Big Short, režiser Adam McKay izričito je zahtijevao da Cheneya u biografskom filmu Vice glumi upravo Christian Bale.

“Christian Bale može lika psihološki uništiti, pa ga zatim vratiti u život, nikad nisam vidio da neko to radi tako dobro kao on, tako da sam odmah znao da je on najuzbudljivija opcija da glumi Cheneya”, kazao je McKay za Deadline.

Bale je za ovu ulogu, kako je sam kazao, obrijao glavu, ofarbao obrve, “nabacio” 20-tak kilograma, te radio specijalne vježbe kako bi udebljao vrat.

U filmu će glumiti Cheneya u različitim periodima života.

Vice će se pojaviti u kinima na Božić ove godine, a prikazat će astronomski uspon Cheneya od washingtonskog birokrate do jednog od najmoćnijih ljudi planete, zamjenika predsjednika SAD-a Georgea W. Busha.

Pored Balea, u filmu su i sjajni glumci poput Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Bill Pullman i Tyler Perry, tako da se očekuje sjajna komedija.

Related posts