Bišćanin Nevzet Zećiri ne zna zašto mu je postavljena bomba ispred kuće: Nikome nisam dužan, ni sa kim nisam u svađi

Prije 15 dana, na mobilni telefon Nevzet Zećiri je dobio prvu SMS poruku prijetećeg sadržaja, uz iznudu novca. Kako nije odgovarao, stizale su i druge poruke. Zećiri smatra da ih je slala osoba koja dobro poznaje njegovu porodicu, što je zaključio iz sadržaja poruka. U zadnjoj poruci koja je stigla jučer u 3 sata ujutro je pisalo da mu je dostavljen „paket“ ispred kuće.

Zećiri je o svemu obavijestio policiju, koja je utvrdila da se radi o vojnoj bombi, takozvanoj „kašikari“.

„Uviđaj su obavili istražitelji policijske stanice Bihać pod nadzorom kantonalnog tužioca, koji se izjasnio da se u svemu stiču obilježja krivičnog djela izazivanja opće opasnosti“, kaže Snežana Galić, portparolka MUP-a USK.

Ovakvi slučajevi nisu nepoznati Bišćanima. Prije nekoliko godina u Hadžiabdića mahali kod bivše stočne pijace, na štandu sa jagodama je postavljena bomba koja je, nažalost, usmrtila 37-godišnju Sabinu Dulić. Počinilac ovog nedjela još uvijek nije otkriven. Drugi slučaj se desio ispred advokatske kancelarije Jasmine Koričić, i također je imao smrtni ishod. Policija je pronašla osumnjičenog, a postupak je na sudu.

Zećiri kaže da nikom nije dužan, ni sa kim nije u svađi i niko mu nikad otvoreno nije tražio novac.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije nastavljaju istragu. Nakon kompletiranja, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu.

/rtvusk

Related posts