Skandal na pomolu| Hoće li Grad Bihać izigrati Džanana Musu za stan koji je već pola isplatio?

Skoro prije godinu, tačnije 12. maja 2016. godine, bosanskohercegovački košarkaški kadetski reprezentativac Džanan Musa, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, dobio je stan od grada Bihaća.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević je bh. košarkašu i jednom od najboljih mladih igrača Evrope uručio odluku o dodjeli stana iz sredstava namijenjenih vrhunskim sportašima.

Pravi ambasador

– Nisam imao dilemu treba li našeg Musu nagraditi i ovo je za mene danas sretan dan, jer je Musa naš ambasador i promovira naš grad. Nije bit samo dodjela stana, već je bit prepoznati vrhunski rezultat, a Musa je to, zaista, učinio – kazao je tada Galijašević.

Godinu kasnije, tj. danas, Džanan Musa još nije uselio u stan, saznaje Avaz.ba.

Prvi savjetnik bihaćkog gradonačelnika Smail Toromanović još u septembru prošle godine kazao je da Gradska uprava stoji iza svog obećanja i da će Musa useliti u stan koji je zaslužio.

No, obećanje koje je Musa dobio, po onoj narodnoj, vrlo brzo se pretvorilo u – “ludom radovanje…”.

Naime, cijela priča krenula je od februara ove godine. Kako portal Avaz.ba saznaje, tada su iz Gradske uprave obećali, nakon poziva gradonačelnika ili “nekog” iz Općine prema vlasniku kompleksa da će isplatiti preostali novac, s obzirom na to da je talentirani Musa, u cilju brže realizacije ugovora, ali i da bi se jednim dijelom odužio svom gradu, već uplatio polovicu vrijednosti stana.

Od izvora bliskog porodici Musa saznajemo da je talentirani košarkaš Cedevite u cilju revanširanja svome gradu već pripremio nekoliko projekata koje je planirao uraditi u Bihaću.

 

U prvom redu, od svojih finansijskih sredstava uložiti u obnovu i izgradnju dva igrališta u Bihaću te niz zanimljivih ideja koje želi sam realizirati.

Cijela priča o pomoći isplati stana, Musa je krenuo kada je saznao da Gradska uprava nije u mogućnosti uplatiti cjelokupan iznos vlasniku kompleksa, gdje je planirano da stan dobije.

Naravno, ne trebamo spominjati obećanje iz maja 2016. godine kada je kod formalne dodjele ključeva stana naglašeno da će Vlada Bihaća namjestiti, a Grad isplatiti cjelokupan iznos. Nijedno od ta dva obećanja, nisu realizirani.

Nekoliko hiljada KM

Tada je Musa krenuo u „akciju“ i odmah uplatio polovinu iznosa, očekujući da će Grad od februara do maja isplatiti drugu polovinu.

No, maj je došao, a nijedna od tri rate nisu uplaćeni na račun vlasnika kompleksa, iako su obećali da će cijela priča biti završena do kraja prošlog mjeseca.

Gradska uprava Bihaća u narednim danima ima priliku da izvrši obećanje, s obzirom na činjenicu da nikome nije stalo da loša priča proširi regionom i da se svijetom proširi vijest da obećanje nije ispunjeno.

Šta kažu Musa i Gradska uprava Bihaća?

Danas smo u više navrata pokušali kontaktirali Ured gradonačelnika Bihaća i Gradsku upravu, ali nisu odgovorili na pozive. Vjerovatno, jer su majski praznici još aktuelni.

S druge strane, ni Džanan Musa nam se nije javljao, jer je imao brojne obaveze u svom klubu.

Uspjeli smo dobiti Musine roditelje, gdje je otac Rusmir, za Avaz.ba, potvrdio našu informaciju i dao kraći komentar.

– Kao što znate, mi se ni do sada nismo oglašavali po tom pitanju i apsolutno nam nije namjera da publikujemo nešto što ima lošu konotaciju. Istina je da smo svjesni ekonomske situacije u gradu Bihaću, lično izvršili refundaciju dijela obećanih sredstava kako bi proces bio olakšan. Ne sumnjamo da će u vrlo skorom periodu kompletna procedura biti u potpunosti okončana – kazao je za naš portal Rusmir Musa.

 

Related posts