Bišćani dočekali malenu Dalal s pjesmom i balonima

Malena Dalal Omerović koja je nakon godinu i šest mjeseci borbe pobijedila leukemiju, vratila se u svoj rodni grad. Uski krug prijatelja i organizatori akcije #ZaDalal napravili su doček za Lavicu na kojem su proslavili život i ljubav.

Dalal je dočekana pjesmom “Moj je život moja pjesma” koju je pjevala Nejra Musić, koja se i sama prije nekoliko godina izborila s rakom limfinih žlijezda.

Prostor u kojem je organizovano slavlje bio je pun šarenih balona, a Dalal se najviše obradovala maskotama Hello Kitty i Minni Mouse. Na projektoru su prikazana fotografije Lavice i njenog puta ka izlječenju.

Danas su organizatori price i akcije #ZaDalal organizirali doček za našu lavicu. Zbog njenog trenutnog stanja i još uvijek osjetljivog organizma, u njenom rodnom Bihaću organiziran mali i skromni doček lavice. Moramo naglasiti da zbog stanja naše Dalal mi kao organizatori akcije Za Dalal, nismo mogli organizirati veći doček, iako, budite sigurni u to, da bismo voljeli da ste svi bili s nama. Od Bihaća, preko Zagreba i Sarajeva do Essena. Od dijagnoze preko 9 ciklusa kemoterapija, nebrojenih vadjenja krvi, nalaza i punkcija do transplatacije i komplikacija koje su nastale poslije, sve do danas bili ste uz Dalal i uz nas. U akciji za Dalal učestvovala je cijela vojska ljudi iz BIH ali i šire. Organizirani su koncerti, turniri, bazari, prodavalo se sve i svašta, pozivao se humanitarni broj i sakupljao novac. Armija je dala sve od sebe. Dok se armija svim snagama borila da skupi potreban novac za liječenje i transplataciju, Dalal se borila za život. Njen osmijeh, njena snaga i hrabrost bila je motivacija armiji da ne odustaje i da zajedno učini nemoguce. Svi ste vi njena armija. Svaka donacija, svaki poziv, svaka dova, molitva i uplaćena marka je zaslužna za današnji dan. Ne postoje rijeci kojima bi mogli izraziti zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način dali svoju podršku i na taj način učestvovali u ovoj sada sretnoj priči. Bez vas ne bi uspjeli. Zbog svih vas danas slavimo život, slavimo ljubav. Hvala vam!#zadalal #zaljubav #hvala ❤️

Gepostet von Za Dalal am Sonntag, 31. März 2019

Related posts