Bihaćki bend Grefran objavio spot za pjesmu "Isprani"

Momci iz bihaćkog benda Grefran odlučili su se za saradnju sa umjetnicom Tajanom Dedić Starović koja stvara pod imenom Artist At Camera, a koja je odradila kompletnu videografiju pjesme. Sve scene su snimljene u Art klubu “Prostor” u Banjoj Luci.

“Inspiracija za kreiranje spota je potekla direktno iz subjektivnog i intimnog tumačenja teksta pjesme ‘Isprani’, kao i samog audio doživljaja pjesme. Od samog početka je sve asociralo na nježnost, na buđenje i na istraživanje sebe. Bilo je potpuno jasno da u centru dešavanja mora da se nađe jedna mlada djevojka”, objasnila je Tajana.

Autorica u svojim radovima često provlači temu seksualnosti, ženstvenosti i nevinosti, što rezultira jednim interesantnim spojem ružičastih tonova, nadrealnih detalja i bizarnih scena.

“Koristeći se različitim metaforama i suptilnostima autorica je kroz spot pokušala interpretirati buđenje ženstvenosti i djevojaštva u sebi, ali i eksploziju seksualne energije”, objašnjavaju muzičari saradnju sa Tajanom.

Gitara i vokal Grefrana je Alen Alijagić, bas gitara i prateći vokal je Ferhat Ferhatović, bubanj svira Miloš Janjičić, solo gitaru Rasim Mujagić, dok je perkusije na pjesmi odsvirao producent albuma “Variola Vera” Saša Karabatak.

Kompletan album sniman je u studiju “Pavarotti” u Mostaru.

Related posts