Bihać: Stanovnici Viničke današnjim okupljanjem izrazili nezadovoljstvo trogodišnjim čekanjem na završetke radova u ulici

Vinička ulica u Bihaću pored naselja Bakšaiš i Kralje medju prvima je bila uključena u projekt nove kanalizacione mreže.Dok se većina ulica vratila u prvobitno stanje stanovnici Viničke već treću godinu svakodnevno prolaze razrovanim makadamskim putem.

Ogorčeni što se ovo nije završilo prije okupili su se danas kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo dinamikom radova. Prozvali su i Gradsku upravu te Zavod za prostorno uredenje iz kojih su pokušali objasniti razloge sporosti završetka radova.

Unatoč kiši okupljeni stanovnici Viničke ulice svoje nezadovoljstvo danas su izrazili prema, po njihovom mišljenju, najodgovornijima za stanje u njihovoj ulici.

Dok je većina radova na drugim lokacijama završena ovdje se zbog nižeg nivoa slijevaju otpadne vode, a tokom ljeta i diže nesnosna prašina. Put kojim uz mještane svakodnevno prolazi i veliki broj školske djece, te uposlenici Pivovare, slabo je održavan te se vrlo rijetko nasipao kako bi se makar malo izravnao, tvrde mještani. Problem je eskalirao promjenom ugovora i izvoclača radova.

Uz pojašnjenje za kašnjenje iz Zavoda za prostorno uredenje pokušali su uvjeriti nezadovoljne mještane da će radovi svakako biti gotovi u ovoj godini bez obzira na vremenske uvjete.

Nakon završetka Viničke ulice biće okončan najveći dio posla u vraćanju bihaćkih ulica u prvobitno stanje, nakon radova na KFW projektu. Usput će se odraditi i manji radovi poput trotara i signalizacije.

Sada je najvažnije odraditi ono što direktno otežava svakodnevni život svih iz Viničke ulice koji su današnjim okupljanjem izrazili svoje nezadovoljstvo trogodišnjim čekanjem na kraj radova. – piše rtvusk.

Related posts