Mesić : Čovićevo prisustvo u Banjoj Luci je poruka svima onima koji su ga birali

“Dodik ne taji da je protiv BiH. Njegova politika usmjerena protiv države na čijem je čelu. Igrom slučaja on se našao na čelu BiH. Možemo samo zamisltiti kojim žarom će s boriti za tu državu. Čović ima istu politiku samo je to znao na određen način odglumiti”, kazao je Mesić.

Čovićevo pojavljivanje u Banjoj Luci je, kaže, poruka i onima koji su se zdušno zalagali za izbor Čovića za člana Predsjedništva BiH.

“Taj dan kojeg obilježavaju u RS nema nikakve veze sa dejtonskom BiH, jer je taj zločinački dan događaj iz vremena prije Dejtonskog sporazuma. Nema nikakvog izvinjenja za one koji se pojavljuju na proslavi dana od kojeg počinju najveći zločini u BiH”, dodao je Mesić.

Komentirajući činjenicu da je Čović prisustvovao događaju na kojem je odlikovan Slavko Lisica, bivši general Vojske RS koji je osuđen za ratne zločine u Hrvatskoj, Mesić je rekao da je to dokaz koju politiku vodi aktuelni predsjednik HDZ-a BiH.

“Bez obzira na sve čoviće i dodike BiH će naći svoje mjesto u EU. Taj proces će ići koliko se god neko tome suprotstavljao. BiH mora opstati i radi svijeta i Evrope, a najviše građana BIH. Svi koji se trude da razbiju BIH podržavajući Čovića i Dodika oni griješe, a vrijeme će pokazati da su pogriješili”, kazao je bivši predsjednik Hrvatske.

Podsjetimo, Čović i njegov stranački kolega i ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda prisustvovali su današnjem prijemu u Banjoj Luci povodom Dana Republike Srpske.

Related posts