Bihać: Prijem u gradskoj upravi za ratne komadante Armije R BiH

Povodom obilježavanja 25. godišnjice formiranja Armije R BiH, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas ratne komadante 5. korpusa Armije R BiH. Druženje nekadašnjih boraca “Sile nebeske” sa prvim čovjekom grada Bihaća bila je prilika da se evociraju uspomene na formiranje Armije R BiH i pružanja otpora agresoru ratne 1992.godine .

Prema riječima Hamdije Abdića, ratnog komadanta 502.Viteške brigade , preživjeli pripadnici Armije R BiH ne smiju dozvoliti da herojska i časna borba patriota BiH bude zaboravljena, odnosno da se ukalja ime boraca koji su časno branili svoj narod i svoju državu BiH.

“Hvala gradonačelniku na prijemu i okupljanju ratnih komadanata i ovaj današnji prijem bio je odlična prilika da se dogovorimo kako da projekte koji se odnose na izgradnju centralnog spomen obilježja poginulim branicima , završetak spomen sobe bihaćkih brigade i spomen parka na Grabežu, konačno započnemo i nadam se vrlo brzo završimo “-kazao je komdant Abdić.

Ističući da će gradska uprava Bihaća uvijek biti podrška boračkim udruženjima kada su u pitanju obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je obilježavanje najznačajnijih datuma iz rata, moralna i patriotska dužnost svakog građanina koji Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoju domovinu.

“Danas smo razgovarali o realizaciji nekih priojekata koji se odnose na protekli rat i herojsku borbu naše Armije. Složili smo se da do danas nije puno urađeno po tom pitanju i smatram da je došlo vrijeme da sa riječi pređemo na djela. Smatram da su to zaslužili svi branioci ovog grada koji su se prije 25.godina vojnički organizirali i pružili otpor daleko nadmoćnijem agresoru “- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Related posts