Bihać: Gradonačelnik Fazlić ugostio dobitnike najvećih ratnih priznanja

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić tradicionalno je danas u gradskoj upravi upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja povodom nastupajućeg 9.maja-Dana Zlatnih ljiljana.

U prisustvu dobitnika najvećeg ratnog priznanja zajedno sa gradskim vijećnicima i dobitnicima ratnih priznanja Hamdijom Abdićem i Njazom Malkočem, gradonačelnik Fazlić odao je počast najboljim sinovima BiH, naglasivši da mu je čast i privilegija ugostiti heroje i supruge poginulih heroja.

„Danas slavimo naše heroje i slobodu za koju su se svi borci borili i izborili i ovaj prijem bio je prilika da zahvalim našim dobitnicima najvećih ratnih priznanja na časnoj, herojskoj i odlučnoj borbi za domovinu BiH za vrijeme agresije, ali i za borbu i u miru, kada ovakve i slične datume obilježavamo zajedno“- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i podršci koju Grad Bihać i Gradsko vijeće daju radu Udruženja koje u Bihaću okuplja 120 članova, Huse Behrem, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, kazao je da svi članovi udruženja daju maksimalnu podršku generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima u dokazivanju časne i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije R BiH.

Nakon prijema, predstavnici udruženja najvećih ratnih priznanja i Grada Bihaća odali su na centralnom šehidskom spomen obilježju Humci počast svim poginulim borcima polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

Related posts