Bihać: Danas 3. Performans 8372 u znak sjećanja na žrtve genocida

Ovogodišnji možemo već reći tradicionalni Performans koji se organizira u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici organiziramo po treći put u našem Gradu danas u 17:30h .

U početku je to bila ideja da broj formiraju oni koji na bilo koji način odlaze iz Bihaća u Srebrenicu na obilježavanje genocida i dženazu, biciklisti,maratonci, motociklisti i planinari.

Kako je ovaj projekat doživljen kao ozbiljan i prihvaćan sa svih strana prošle godine priključuju se i građani našeg Grada kao i neki sportski kolektivi, a da iz godine u godinu projekat doživljava određene promjene i širi se govori i činjenica da će ove godine pored gore pobrojanih učesnika još učestvovati i MUP USK-a, medicinski tehničari kantonalne bonice dr.Irfan Ljubijankić , Medžlis IZ Bihać, vatrogansna jedinica Bihać, vlada USK-a, Gradsko vijeće Grada Bihaća i mnogi drugi s kojima svakodnevno postižemo određene dogovore. Bit će puno i gosti sa strane te predstavnika organizacija iz Srebrenice.

Kao suorganizator performansa i ove godine s nama je ŽEO Iskre koje će formirati Srebrenički cvijet.

Svojim glasom Srebrenički inferno izvest će Emana Imširević, a voditelj programa bit će Anis Pašalić, dok je za ideju i cijeli scenario zadužen Elvir Muslić. a isrtavanje cvijeta i ispisivanje broja i ove godine radi Mirzet Čeliković.

Nakon Performansa učesnici će se u koloni uputiti prema Gradskom Trgu gdje će biti upriličena izložba fotografija , a radi se o originalnim ratnim fotografijama iz enklave Srebrenica.

Pozivamo vas da i ove godine zajedničkim snagama izvedemo performans jedini ovakvog tipa i pokažemo i na taj način da je Bihać bio i bit će svim srcem uz Srebrenicu.

Za učešće na ovom Performansu imamo 8372 razloga.

Related posts