Bihać: Crveni križ jučer pripremio ručak za 650 migranata

Jučer se u Crvenom križu grada Bihaća radilo punom parom.Od ranih jutarnjih sati jedan dio volontera sortirao je odjeću u prostorijama Crvenog križa te u skladišnim prostorima u kasarnoj kao i zaprimanje mnogobrojnih donacija koje su stigle u toku dana.

Regionalna Asocijacija Poduzetnica – Poslovna ŽENA posjetile su danas Crveni križ te uručile značajnu donaciju koja se sastoji od prehrambenih i higijenskih artikala te pribora za ručavanje. Ono što je vrijedno spomenuti jeste da je veliki dio donacije u medicinskim preparatima, posebno za tretiranje scabiesa, koja će u narednom periodu pomoći Domu zdravlja na suzbijanju ove bolesti.

U prijepodnevnim satima naše volonterke posvetile su dan onim najmlađima u kampu gdje su se družili zajedno sa njima te kroz razne igrice, crtanje i bojanje učinili im ovaj dan ljepšim.

Tim kuhinje Crvenog križa pripremio je danas ručak, lunch pakete i iftar za oko 650 migranata.

Info pult je obavljao svoje svakodnevne poslove te na kraju dana podijelio deke za sve novopristigle migrante.
Nakon što su završeni svi poslovi, održan je sastanak sa svim volonterima gdje se razgovaralo o narednim aktivnostima, uspostavljanju timova za rad te su se razmjenjivala dosadašnja iskustva u radu sa migrantima.

Related posts