BiH večeras na startu Evropskog prvenstva u ulozi apsolutnog autsajdera protiv Švedske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će početi nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a rival izabranicima Irfana Smajlagića bit će Švedska.

Šveđani su aktuelni evropski prvaci i apsolutni su favoriti u večerašnjem duelu koji počinje u 20:30 sati.

Prema predviđanju svih svjetskih kladionica, očekuje se pobjeda Švedske dvocifrenom razlikom, no to može biti samo motiv više našim momcima da daju sve od sebe i, ako ništa, “skupo prodaju kožu”.

Švedska je zaista rukometna velesila koju predvodi Jim Gottfridson, srednji bek Flensburga i saigrač našeg golmana Benjamina Burića.

Selektor evropskog prvaka ima veoma širok izbor na vanjskim pozicijama, te ima luksuz i da odmara igrače na vanjskim pozicijama.

Gottfridsonova zamjena na srednjem beku je Magdeburgov Felix Claar, na desnom beku ima Albina Lagergrena (Magdeburg) i Lukasa Sandella (Veszprem), na lijevom beku Erica Johanssona (Kiel) i Jonathana Carlsbogarda (Barcelona), na krilima su lijevo Hampus Wanne (Barcelona) i Lucas Pellas (Montpellier), te desno Daniel Pettersson (Magdeburg) i Sebastian Karlsson (Montpellier), a na pivotu Andreas Nilsson (Veszprem), Max Darj (Füchse Berlin) i Oscar Bergendahl (Magdeburg).

Gol im čuva maestralni golman PSG-a Andreas Palicka, a ukoliko njega ne ide, tu je čuvar mreže GOG-a Tobias Thulin.

Prvi susret u grupi E danas će u 18 sati odigrati Nizozemska i Gruzija, a Nizozemci su u ulozi velikih favorita.

Susret BiH i Švedske igra se večeras u dvorani SAP Arena u Mannheimu s početkom u 20:30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Izvor: Klix.ba

Related posts