Bayern mijenja dvojac Ribery-Robben: Jesu li njih dvojica dostojna zamjena?

Dobro poznati Bayernov dvojac ušao je davno u pozne igračke godine. Ribery ima 34, a Robben će u aprilu napuniti 35. Dakle, došlo je vrijeme da u Bayernu zamjene njih dvojicu, a njemački Kicket piše da su Bavarci pronašli rješenje.

Uprava njemačkog giganta namjerava dovesti Christiana Pulišića iz Borussije Dortmund i Leona Baileyja iz Bayer Leverkusena kao zamjene. Pulišić, koji važi za jednu od najvećih mladih zvijezda na svijetu, igra sjajno u dresu Dortmunda i njegova tržišna vrijednost je čak 45 miliona eura, iako ima svega 19 godina. S druge strane, Bailey je samo godinu stariji, ali ništa manji talenat. On je ove sezone već upisao deset golova i pet asistencija u svima takmičenjima, a najbolje se snalazi na poziciji lijevog krila.

Podsjetimo, Ribery je član Bayerna od ljeta 2007. godine kada je prešao iz Marseillea za 30 miliona eura, dok mu se Robben pridružio dvije godine kasnije kada je došao iz Real Madrida. Obojica su poznati po čestim povredama i kada pogledate njihove statistike iz prethodnih sezona, lako ćete primjetiti da su veoma rijetko odigrali više od 50 posto utakmica u sezoni, ali su bez obzira na to uvijek bilježili veliki broj golova i asistencija.

sportsport.ba

Related posts