Barišić: Zaustaviti suludi projekt Čovića iskorjenjivanja Hrvata iz Bosne i Posavine

Kandidat Hrvatske stranke BiH za potpredsjednika RS Jozo Barišić izrazio je nadu da će vapaji banjalučkoga biskupa Franje Komarice dovesti do toliko željenoga i potrebnoga otrežnjenja Hrvata – katolika u BiH kako bi se već u oktobru zaustavio suludi projekt iskorjenjivanja Hrvata s prostora Posavine i sjeverozapadne Bosne kojeg godinama provodi HDZ BiH i njegov vođa Dragan Čović.

– Po ko zna koji puta biskup Komarica upire prstom u pogubnu politiku otpisa Hrvata Bosne i zapravo se radi o očajničkom spašavanju hrvatskoga bića na stoljetnim ognjištima. Ne može se biskup Franjo Komarica nositi sam sa vjetrenjačama i udruženim mračnim silama, svi Hrvati Posavine, Hrvati u RS, Hrvati Srednje Bosne, preciznije Hrvati sjevero-zapadno od Ivan planine, i kupreških vrata, moraju konačno otvoriti oči i shvatiti surovu stvarnost da nismo predmet zanimanja politike Dragana Čovića i njoj se moramo suprotstaviti.

Ne smijemo više biti nijemi i slijepi kod svojih očiju i dopuštati da nas Čović koristi samo za političko potkusurivanje, u pokušaju uspostave trećeg entiteta, bez nas i na jednom užem području. Jednako tako želim vjerovati u otrežnjenje i drugih biskupa, provincijala i svećenstva u cjelini i čuti glasnije i njihov glas u borbi za očuvanje hrvatstva na cijelom području BiH – kaže Barišić.

On dodaje da „svi mi koji držimo da je Bosna i Hercegovina i naša država, ne bi trebali biti tako slijepi i glupi pa i dalje raditi protiv sebe.

– Tužno je gledati „sitne duše“ u HDZ BiH s područja Bosne koji svoga vođu vjerno slijede, vodeći se sitnim i prizemnim, osobnim interesima, u prodaji interesa Hrvata iz svojih krajeva. U oktobru se ta zla politika mora napokon kazniti ili nas na mnogim prostorima, već veoma brzo, neće više biti – navodi se dalje u saopćenju iz Hrvatske stranke BiH .

Related posts