Barcelonu trese ozbiljna kriza: Odlazak čelnika, agencija "botova", demanti...

Barselonu trese ozbiljna kriza nakon što je u četvrtak upravu kluba napustilo šest članova na čelu s potpredsjednikom Emilijom Rousaudom, koji je iznio oštru optužbu da neko “zavlači ruku u Barcinu kasu”.Rosaud je tako doveo u pitanje vodstvo aktuelnog predsjednika Josepa Marije Bartomea, kojeg bi mogao naslijediti od ljeta, a koji ga je i doveo u klub 2015. godine.

Međutim, previranja u Barci traju mjesecima, a prvi razlog za krizu bilo je otkriće katalonskih medija da je klub angažovao agenciju koja se bavi društvenim mrežama kako bi ona kritikovala legende poput Messija, Piquea i Guardiole.

Barcelona je odmah raskinula ugovor s tom kompanijom, a potom je došao konflikt kluba s igračima oko smanjenja plata.

Naime, Bartomeu se nije mogao dogovoriti s nogometašima oko smanjenja njihovih primanja u periodu pandemije koronavirusa i ta tema se također danima “vrtila” po medijima.

Bartomeu je taj potez smatrao neophodnim da bi klub pokrio ekonomske probleme u koje je zapao zbog prekida sezone i finansijske situacije.

Za nastavak komplikovanih dana za španskog prvaka došlo je novo oglašavanje Lionela Messija na društvenim mrežama, koji je zimus kritikovao Erica Abidala i njegove saradnike iz uprave, a sada je demantovao prelaske u druge klubove.

Izvor: Klix.ba

Related posts