“Banana djevojka” živi u džungli jer je gradski život i šminka umaraju

Kada se iz rodne Australije zajedno sa svojim dečkom preselila u džunglu 37-godišnjakinja Freelee (pravo ime Leanne Ratcliffe) prestala je da se brije i šiša kosu, ne korisiti šampone i šminku. Kaže da je na taj način uspjela da uštedi 4.000 dolara. Ova popularna blogerka i youtuberka kaže da se osjeća slobodnije nego ikada u životu, kao i da joj se život znatno poboljšao kako je promijenila mjesto stanovanja.

“Banana grl”, kako je sebe prozvala, trenutno živi u kolibi sa dečkom i uzgajaju voće. Sami prave prostirke na kojima leže, a sa svojim prijateljima ona dijeli snimke o zdravom načinu života, a u jednom je pokazala i kako izgleda jedan njen dan.

Naime, kada se ujutru probudi, odlazi u vožnju biciklom, onda se tušira ispod improvizovanog tuša. Uzima vodu sa potoka, a za ručak su joj na meniju banane i papaja.

Dnevno pije litar, do dva soka od pomorandže koji cijedi svako jutro, a kako naglašava, to joj poboljšava cirkulaciju i jača imunitet. Ona svoj ručak naziva “čokoladnim milkšejkom”, a u njega stavlja hurme, vodu, organski kakao prašak i malo pitome nane.

“Većinu dana provodim gola, slobodna od odjeće koja me ograničava. Hranim se uglavnom organskim voćem i povrćem koje pokupim sa svoje njive. Tuširam se monsunskim kišama i pijem iz netaknutih potoka. Odrekla sam se nezdravog načina života i pronašla mir. Osjećam se savršeno”, napisala je jednom prilikom.

Svjesna je da je njen način života mnogi smatraju čudnim, a kako kaže, biti čudak je njena specijalnost. Radni dan od 9 do 17 časova ju je iscrpljivao i sve one propratne stvari koje su pratile njen svakodnevni gradski život.

“Buđenje uz alarm, spremanje više od sat vremena za posao, šminkanje da bih se uklopila, hodanje u štiklama i lažno smješkanje ljudima. Bilo mi je dosta da se neko zbog mog rada bogati. Ono što je najgore, bilo mi je dosadno. Željela sam da osjetim nešto vrijedno životu. Jednog dana sam odlučila da ne želim više da budem rob”, dodala je ona.

Freelee je postala svjetski poznata prije dvije godine zbog neobičnog režima ishrane. Naime, dnevno je jela i po 51 bananu, a ta dijeta, nazvana “Raw Till 4” je odmah postala senzacija na društvenim mrežama. Zagovarala je korišćenje isključivo sirovih namirnica do 16 sati popodne, nakon čega bi uslijedio veganski obrok pun ugljenih hidrata za večeru.

Zahvaljujući takvom načinu života, izgubila je, kako kaže, 18 kilograma i uprkos tome što nutricionisti smatraju da ovo nije dobar način ishrane, on je ipak doživio veliki uspjeh.

Related posts