Općina Bužim pomogla Udruženje distrofičara Bužim

Jučer je u općini Bužim svečano potpisan Sporazum o sufinansiranju projekta „Pristupačan prevoz za osbe sa invaliditetom općini Bužim-kupovina vozila“.

Sporazum su potpisali Općinski načelnik Mersudin Nanić u ime općine Bužim i predsjednik Udruženja distrofičara Bužim Samir Đulić.

Tako će općina Bužim učestvovati u sufinansiranju projekta sa 5.000,00 KM, koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu općine Bužim, i podržana od strane većine u Općinskom vijeću na prijedlog Općinskog načelnika.

Općinsko vijeće i načelnik Nanić i na ovaj način žele pomoći ovom udruženju gdje će kupovinom vozila dugoročno riješiti problem prevoza lica sa teškim tjelesnim invaliditetom u općini Bužim, te će svakako olakšati i unaprijediti svoj rad.

O važnosti realizacije navedenog projekta, najbolje govori činjenica, da čitavo rukovodstvo udruženja su osobe sa teškim tjelsenim invalidetom koje su u potpunosti ovisne o pristupačnom prevozu i tuđoj njezi i pomoći.

Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim Samir Đulić zahvalio se Općinskom vijeću i načelniku Naniću za obezbijeđivanje sredstava u budžetu općine Bužim za podršku u projektu kupovine vozila s nadom da će se uspješna saradnja nastaviti se i u budućnosti.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts