Bakir Izetbegović: Razočaran sam Zvizdićevom odlukom, Sebija Izetbegović je ponudila da ne učestvuje u utrci

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva te stranke da je Denis Zvizdić odustao od kandidature za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović je kazao da je razočaran tom odlukom te da je ubjeđivao Zvizdića da to ne učini, ali da on nije odustao od svog stava.

– On je imao apsolutno najveću podršku, bio je favorit i trebao je ostati u utrci do kraja – izjavio je Izetbegović.

Tri kandidata čija će se imena naći na listi ponuđenoj kandidatima na Konvenciji SDA, koji će tajnim glasanjem izabrati kandidata stranke za člana Predsjedništva BiH, su Šefik Džaferović, Safet Softić i Sebija Izetbegović.

Sebija Izetbegović je, pojašnjava predsjednik SDA, također ponudila da ne učestvuje u utrci.

– Dala je to na dispoziciju Predsjedništvu pa to za sada nije usvojeno. Na njoj je da odluči da li će da učestvuje u tome do Konvencije – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je podsjetio na njegove ranije izjave kojima je poručivao da ne smatra da Sebija Izetbegović treba biti kandidat, te da je isto to izjavila i ona, ali da je teren kazao drugačije.

– Ona nema takve ambicije, nema takvo političko iskustvo. Ona je jedan jako dobar menadžer. Politikom se nije bavila na ovaj način. Na njoj je da donese odluku. Imala je jednu začuđujuću podršku sa terena, unatoč nekim mojim porukama koje su bile protiv toga – izjavio je predsjednik SDA.

Dodao je da ne zna ko je pokrenuo spekulacije o njenoj kandidaturi prije godinu dana.

Izvor: Faktor

Related posts