Bakir Izetbegović: Ostat ćemo jedina zemlja bez delegacije u Vijeću Evrope

“Nažalost BiH je propustila šansu koju joj je dalo rukovodstvo Vijeća Evrope
Imali smo rok sutra do 10 sati da nam se ne desi da budemo jedina članica Vijeća Evrope koja nema svoju delegaciju”, kazao je Izetbegović.

Kazao je da je sjednicu Doma naroda sazvao u poslijepodnevnim satima jer je očekivao da će svi raditi po poslovniku, te da će i Predstavnički dom sazvati sjednicu sa istom tačkom dnevnog reda.

“Očekivao sam da Borjana Krišto (HDZ) sazove sjednicu Predstavničkog doma, jer ako ovo nije situacija za koju je tako nešto trebalo uraditi, onda ne znam. Jedna strana nije dovoljna da stvari povede u pravom smjeru. Kada bi se u ovoj zemlji svi držali bazičnih stvari poput Ustava, zakona, preuzetih obaveza, svi bi bili sretniji, ali u ovoj zemlji se to ne poštuje i to ne radi strana koju ja predstavljam”, rekao je Izetbegović.

Odgovarajući na razloge SNSD-a zbog nedolaska na sjednicu, Izetbegović je rekao da niko nikakav papir nije potpisao u vezi sa formiranjem vlasti.

“Svi smo ga prihvatili. U njemu stoji i da će se integracijski procesi nastaviti. Očekujem da mandatar Zoran Tegeltija ponudi siže tog programa. Mi nismo dobili
nikakav papir ni dokumente o radu na osnovu čega bi se tri člana Predsjedništva opredijelila nu vezi s njegovom kandidaturom”, rekao je Izetbegović.

Izvor: Klix.ba

Related posts