Asflatiran put u MZ Elkasova Rijeka

U Mjesnoj zajednici Elkasova Rijeka asfaltiran je nekategorisani put Elkasovići-Drage-Jusića korita dužine 1213 metara ukupne vrijednosti 145.000,00 KM. Mještani su prikupili 65.000,00 konvertibilnih maraka, koliko  je izdvojila i općina Bužim, dok je iz budžeta Unsko-sanskog kantona obezbijeđeno 15.000,00 KM.

Završetku radova na ovom nakategorisanom putnom pravcu  u MZ Elkasova Rijeka osim građana, prisustvovao je i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa vijećnicima iz Općinskog vijeća Bužim koji su podržali izgradnju navedenog putnog pravca.

Općinski načelnik i vijećnici u Općinskom vijeću prepoznali su važnost ovakvih i sličnih projekata u stvaranju ugodnijeg ambijenta življenja kako građana MZ Elkasova Rijeka tako i građana cijele općine Bužim, te su i ovim doprinosom potvrdili važnost razvoja putne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama na području cijele Općine. Građani i građevinski odbor za izgradnju ovog putnog pravca uputili su zahvalu svima koji su sudjelovali u finansiranju izgradnje ovog puta, te vjeruju da će se području MZ Elkasova Rijeka  realizovati i drugi projekti važni za stanovnike ovog naselja.

Izvor: CKBuzim.ba

Related posts