Apple će moći nadograđivati primjerke iPhonea dok su još u originalnom pakovanju

Kompanija Apple će u budućnosti imati mogućnost nadogradnje svojih iPhonea čak i ako se još uvijek nalaze u originalnim pakovanjima u prodavnicama.

Bloombergov novinar Mark Gurman tvrdi da je Apple razvio uređaj koji će se koristiti za nadogradnju iPhonea, a za to će biti dovoljno samo spustiti iPhone na inovativni uređaj. Potom će uslijediti bežično uključivanje smartphonea, nadogradnja njegovog softvera i gašenje uređaja. Sve ovo će biti moguće obaviti bez otvaranja originalnog pakovanja.

Gurman tvrdi da će Apple u svojim prodavnicama početi koristiti ovaj uređaj prije kraja 2023. godine.

Sistem bi mogao olakšati nerijetko zamorni proces podešavanja novog mobitela tako što eliminiše potrebu da updateom koja je česta nakon kupovine iPhonea.

Gurman je otkrio i da Apple planira na tržište plasirati povoljniju verziju Vision Pro headseta, koji bi pokretao iPhoneov procesor, a ne onaj koji se koristi za Mac. Također, neće biti vanjskog ekrana, dok će broj eksternih kamera i senzora biti smanjen. Cijena povoljnijeg Vision Pro headseta iznosit će između 1.500 i 2.500 dolara.

On je spomenuo i nove Mac kompjutere. Kazao je da se sljedeći vrhunski MacBook Pro uređaji sa 14 i 16-inčnim ekranima te Apple M3 Pro i M3 Max procesorima bliže proizvodnji, kao i da bi mogli biti lansirani na tržište u prvom kvartalu 2024. godine. Novi 13 i 15-inčni MacBook Air također stižu s Apple M3 procesorom, a očekuju se između proljeća i ljeta naredne godine.

Izvor: Klix.ba

Related posts