Snapchat omogućio embedovanje klipova i storiesa

Snapchat je uveo dvije nove funkcije, uključujući mogućnost embedovanja sadržaja s ove platforme na web stranice.

Korisnici sada mogu embedovati Lenses, Spotlight klipove i javne storiese ili profile putom svojih browsera na kompjuteru jednostavnim klikom na dugme “embed” pod opcijom “share”. Na taj način će se kod automatski kopirati, baš kao što je slučaj na Instagramu i TikToku.

Nakon nekoliko godina pokušaja da “preraste” imidž platforme za razmjenu fotografija, opcija embeda je logičan korak Snapchata. Ovo predstavlja nadogradnju na druge funkcije kao što su članci, otkrivanje lokalnih interesantnih mjesta te Snapchat for Web.

Pored embeda, Snapchad je lansirao i funkciju koja omogućava korisnicima da prošire svoje snapove s više mogućih okruženja. Alat je sličan Photoshopovom Content-Aware Fillu, no u ovom slučaju procjenjuje kako izgleda čitava granična oblast u odnosu na jedan ciljani dio. Ova funkcija je dostupna Snapchat+ pretplatnicima.

Kompanija redovno koristi AI alate kao pogodnosti za svojih više od 5 miliona Snapchat+ pretplatnika. Funkcija Dreams koju pokreće umjetna inteligencija, a koja omogućava korisnicima da generišu osam paketa “fantastičnih” fotografija, ograničena je na jednu upotrebu za “obične korisnike”, odnosno na jedan set mjesečno za Snapchat+ korisnike. Dodatni paketi koštaju 0,99 dolara.

Snapchat je brzo usvojio AI trend te je u februaru ponudio chatbot pod nazivom My AI koristeći GPT tehnologiju kompanije OpenAI. Chatbot je u početku bio dostupan samo Snapchat+ pretplatnicima, a kasnije svim ostalim.

Izvor: Klix.ba

Related posts