Ancelottiju ponuđeno mjesto selektora reprezentacije Italije

Nogometni savez Italije ponudio je Carlu Ancelottiju upražnjeno mjesto selektora Azzura, tvrdi Corriere dello Sport.

Mediji u Italiji ranije su pisali da je Roberto Mancini gotovo dogovorio sve uslove s Nogometnim savezom Italije, ali prema najnovijim izvještajima, čelnici saveza i Ancelotti sastali su se u ponedjeljak te je ovaj proslavljeni stručnjak prihvatio ponudu.

Navodno, ostalo je još samo da se dogovore finansijski detalji između dviju strana, a s obzirom na trenutnu situaciju, Talijani su ponudili “samo” pet miliona eura Ancelottiju, ali i slobodu da sam bira članove stručnog štaba.

Podsjećamo, Italija je poražena od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, što je jedan od najvećih neuspjeha u historiji reprezentacije, a nakon čega je Gian Piero Ventura dobio otkaz.

Ancelotti se od prvog dana spominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mjesto selektora Italije, a nedavno se njegovo ime počelo dovoditi u vezu s preuzimanjem Arsenala koji će na kraju ove sezone napustiti Arsene Wenger.

Ancelotti je u dosadašnjoj karijeri trenirao Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern, a ovo bi mu bio prvi selektorski posao.

Related posts